Pagina's

zondag 18 februari 2018

2018 week 07: #opnaarde50

vooraf
Ik heb vorige week m´n #dailybikeorrunactivity-record scherpgesteld op 43x. Wanneer ik deze week ook tot elke dag sporten toe weet te komen, kom ik uit op een mooi afgerond aantal van 50x. En dat is dan zondag het geval. Leuk, want die dag vieren Frank en Eric hun verjaardag. Ze worden de dag erop ... hoe toepasselijk ... 50!

maandag: duurloopje
Nr.44. Leuk, ik heb deel 3 bemachtigd van deel 3 van een trilogie van Tomas Ross. De trilogie, met als hoofdpersoon Arnie Springer, heeft op zichzelf geen naam. De delen zijn: 1) Van de doden niets dan goeds, 2) De onderkoning van Indië en deel 3) Het verdriet van Wilhelmina. Het gaat over Nederland en Nederlands Indië (Indonesië) in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Dat maakt dat ik in mijn vrije tijd nu bijna alleen nog maar aan het lezen, sporten en het bijhouden van deze blog bezig ben. O ja ... en ik heb nog een gezin, haha!
Vanavond "moest" er natuurlijk ook nog even gelopen worden. Even een kort duurloopje van een half uur. Heerlijk op tempo kunnen lopen: 14 km per uur. Alles voelde goed, soepel en ontspannen. Alleen aan het einde had ik wat stramme kuiten.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2494426900

dinsdag: 1'- 3'- 5'- 7'- 5'- 3'- 1' (p = halve tijd)
Nr.45. Net als vorige week met de groep van Martin meegelopen. Een prima minutenloopje. Eerst m'n klokje niet aangezet. Daarna wel metingen gedaan. En dus waren de resultaten als volgt:
1' ???, 3' ???, 5' 1330m, 7' 1830m, 5' 1330m, 3' 800m, 1' 300m.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2496467148

woensdag: offroad rondje op de mtb
Nr.46. Heerlijk rondje door de duinen met Marco gereden. Met flink wat kopwerk. Een groot verschil met zondag, toen ik achter Co aan aan het harken was. De grond was bevroren, wat voor wat lastige stukken zorgde. Marco ging dan ook een keer onderuit in een soort "zandgeul". Gelukkig zonder gevolgen. Verder was het fantastisch: weinig mensen in de duinen en volop zon. Toen we vertrokken, was het -2 graden. Een echte Hollandse winterochtend: het leek wel schaatsweer.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2497380719

donderdag: duurloopje
Nr.47. Vanmiddag had ik Jacco aan de telefoon. Leuk, bijvoorbeeld doordat hij me geregeld tot denken weet te zetten. Zo is hij bijvoorbeeld van mening dat ik (ook nu nog) geregeld te hard loop. En eigenlijk verklaart hij me voor gek, omdat het me leuk lijkt om weer eens aan een 10 km wedstrijd deel te nemen. Ook vindt hij het maar wat raar dat ik toch ga rennen als ik moe ben. En ik snap het allemaal wel. Ik ben geen wedstrijdloper meer, dus waarom zou ik het dan nog doen?
Nou ... komt ie. Ik vind sowieso kort en vlot rennen leuker en lekkerder dan lang en langzaam. En hardlopen doe ik vooral omdat ik het leuk en lekker vind. Als ik dan eens moe ben, dan weet ik dat als ik dan tóch even ga rennen, na afloop (meestal) blij ben dat ik toch ben geweest. En die wedstrijden dan? Ach, soms mis ik ze gewoon. Wat mis ik dan? De contacten met de mannen van Project2uur59. En toch ook wel het gevoel van spanning om de strijd met anderen aan te kunnen gaan. Ik heb sinds de DCD-loop op 21 mei 2017 geen wedstrijd meer gelopen en ik weet ook niet precies wanneer ik er weer eens één zal gaan lopen. Maar ik denk mezelf goed genoeg te kennen dat er weer eens eentje aankomt. Ook al train ik er niet meer gericht voor op de baan. De knie lijkt het in ieder geval niet (meer) tegen te willen houden.
Goed, dan nu het lopen van vandaag. Geluisterd naar Jacco en er een echt "easy" duurloopje van gemaakt. Ook wel eens lekker, hoor.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2500191713

vrijdag: rondje op de mtb duurloopje
Nr.48. Het liefst wilde ik uit school even een rondje fietsen. Maar omdat José vandaag moest werken en om 17.00u nog niet thuis was, heb ik dat niet gedaan. Thuis blijven was wel zo leuk voor Robin en Kane. Dus 's avonds maar even een stukje gerend. En dat kwam me goed uit, want het was een drukke dag op school. En zo kon ik thuis eerst even lekker tot rust komen. En na het eten moest het eten natuurlijk eerst gezakt zijn, voor ik naar buiten kon. En dus stapte ik pas om 20.15u de deur uit. Eenmaal buiten merkte ik meteen weer wat voor mij de essentie is van (buiten) sporten. Want wat blijft het toch heerlijk om de werkvermoeidheid eruit te lopen, zeg! Het was prachtig helder weer: onbewolkt, winters fris (1 graden) en nauwelijks wind. Ideaal hardloopweer.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2502157736

zaterdag: duurloopje
Nr.49. Ik startte niet geheel fit met een lichte hoofdpijn en wist dat er lekker uit te lopen. Wat dat is wat buiten zijn in het zonnetje met je doet. Het was volgens mij de mooiste dag van het jaar tot nu toe, in een toch al mooie week! Hiiiiihaaaaaaa!!! Zo ... en nu met de beentjes op tafel.
Enneh ... morgen een rustdag? Echt niet! #opnaarde50!
https://connect.garmin.com/modern/activity/2503721420

zondag: offroad rondje op de mtb
Nr.50. M'n #recordpoging mooi scherp gesteld. Wat een fantastisch mooi winterrondje weer! Heerlijk gefietst. Samen met Co, lekker om en om ontspannen op kop gereden. Het was -2 graden en het bos was helemaal wit. Prachtig! Helemaal omdat het ook nog een zonnige ochtend was. We hebben het rondje gereden, dat de laatste tijd op zondag standaard te noemen is. Lekker zigzaggend eerst naar Wijk aan Zee, dan naar Egmond en terug naar Heemskerk. Met de rit van vandaag erbij, heb ik m'n eerste 1000 km van het jaar erop zitten. Het sporten gaat zeer voorspoedig zo. Straks gaan we naar Castricum, omdat  Frank en Eric vandaag hun 50e verjaardag vieren. Hoe toepasselijk.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2505255631

weekoverzicht
Afgelopen donderdag verloor Sven Kramer "zijn" 10 km tijdens de Olympische Spelen. Acht jaar geleden won hij 'm. Maar door "de "foute wissel, werd hij gediskwalificeerd. Vier jaar geleden werd hij tweede achter Bergsma. En dus moest het nú gebeuren. Olympisch kampioen worden op de 10 km: daar is Sven al 3x4=12 jaar mee bezig. De druk was groot. Te groot? Wellicht wel, maar een obsessie wilde hij het niet noemen. Een obsessie: het woord gebruiken is al ermee bezig zijn." Nou, hèhè, daar is de brug naar mijn gesport. Door elke dag te sporten, wordt het steeds moeilijker om een keer niet te gaan. Een obsessie?
#dailybikeorrunactivity

Geen opmerkingen:

Een reactie posten