Pagina's

woensdag 7 oktober 2015

new record

Grappig: ik heb weer eens een keer een hardlooprecord verbroken.
Vandaag heb ik voor de 8e x op rij een stukje gerend en dat heb ik nog niet eerder gedaan.
Terugbladerend in mijn logboek kwam ik wel een keer een serie van 7 tegen, in juli 2010 tijdens m'n marathonvoorbereiding. Toen kwam ik in 7x tot 95,7 km (= 13,7 km per x). Dat was op vakantie in Frankrijk, in St. Malo. En nu heb ik in 8x 63,0 km gelopen (= 7,9 km per x). Een behoorlijk verschil, maar dat maakt niet uit.
Record = record!
Wanneer de teller stopt met tellen weet ik niet. Als ik het niet meer leuk vind, denk ik.
(Nee ... NIET wanneer ik geblesseerd raak, want dat word ik namelijk niet meer).

Update:
Inmiddels 9 35 dagen achter elkaar gelopen. Ik heb er lol in en het bevalt me uitstekend. Doordat ik 'weet' dat ik de volgende dag weer wil lopen, houd ik er tijdens het lopen rekening mee qua afstand en (vooral) snelheid, waardoor (hopelijk) de kans op blessures afneemt. En ik weet echt wel dat het geen garantie tot blessurevrijheid is.

Update 2:
Voordeel: ik ben elke dag lekker bezig en blessures blijven uit. Daar zorgt "morgen wil ik wéér" wel voor. Ik leer goed (nee: beter) te luisteren naar mijn lijf.
Nadeel: de trainingen zijn wat monotoon. Er zit weinig variatie in mijn lopen. Tot nu toe loop ik alleen duurloopjes van 11 tot 14 km per uur. Binnenkort proberen wat variatie in te bouwen.

Update 3:
Vandaag, op 24 31 oktober, is het de 24e x 31e x dat ik in één maand heb gelopen. Wéér een nieuw record. Ik heb ooit (ergens in 2010) 23x in één maand gelopen.

Update 4:
De teller blijft staan op 35. Ik heb 35 dagen achter elkaar hardgelopen. Een mooie serie, al zeg ik het zelf. Ik ben meteen benieuwd of ik deze nog eens zal overtreffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten