Pagina's

zondag 17 april 2016

DCD loop 2016

Wat een topdag was het gisteren.
Allereerst 'mocht' ik van José uitslapen, na een best vermoeiende week. Daar was ik heel blij mee. Normaal gesproken ga ik zaterdagochtend met Kane mee naar het voetballen. En nu ging José een keer mee. Kane moest om 8.30 uur in Nieuw Vennep spelen en er werd al om 7.00 uur (!!!) verzameld bij de Kennemers. En ik ... ik stapte zaterdagochtend uiteindelijk heerlijk fit uit bed.

kledingpakket Asics / Oosterbaan / Project2uur59
Na een relaxte ochtend werd ik door Jacco opgehaald, om naar Oosterbaan in Alkmaar te gaan. Daar lagen onze kledingpakketten klaar. En dus waren Dave, Rowdy en Frank er ook. Martin was al eerder geweest en voor Jeroen nam Jacco het pakket mee.
We waren superblij met ons pakket van Asics (2 paar schoenen, singlet, shirt korte mouwen, shirt lange mouwen, trainingspak, lange tide en korte broek. Arie en Ronald van Oosterbaan hebben zich fantastisch voor ons ingezet. Wat onze groep betreft gaan de credits naar Jacco, die alles voor ons heeft geregeld.

's Avonds was de DCD loop: konden we meteen in onze nieuwe outfit lopen! Dave, Frank, Rowdy en Jacco liepen mee om Sanne naar een nieuw PR te kunnen begeleiden. Martin en Jeroen startten niet, omdat ze de marathon van de week ervoor nog in de benen hadden. Ik was van de groep Project2uur59 dus de enige die voor eigen succes zou gaan.

M'n verwachtingen waren hoog, zeker na de 37'14" in Spaarnwoude. Ik hoopte op een 36-er en wie weet een nieuw PR: deze stond op 36'48". Gelopen tijdens de DCD-loop in 2013. Ook hoopte ik op een plek op het podium. Er deden, om diverse redenen, nogal wat snelle lopers niet mee: bijvoorbeeld Ralph Apeldoorn, Stan Niesten, Johan Neve, Dirk Klaassen, Edwin Aardenburg en Ronald Poel. En dan waren er ook nogal wat snelle lopers die wel meededen, maar met de 5km: oa Lars Remijn, John Duinmeijer en Tame. Oftewel: normaal gesproken zou ik een top 10 klassering niet eens halen en nu mocht ik hopen op het podium.

En verder is DCD sowieso een gave wedstrijd, omdat het onze thuiswedstrijd is. Veel bekenden bij Dem, veel bekenden langs de weg. En dan deden aan deze editie ook nog eens zus Rina en nicht Clementien mee, helemaal leuk!

De start was om 19:15 uur. Het was best fris bij de start, maar eenmaal op weg had ik daar geen last meer van. Ook stond er wat wind, maar lang niet zoveel als 3 jaar terug. De omstandigheden waren eigenlijk best goed te noemen.

1e rondje
Na de start was het zoeken naar een plekje. Er waren een stuk of 30 mensen die sneller startten dan ik. Hat was lastig in te schatten wie de 5 km en wie de 10 km liep en mede daardoor lukte het me niet om in een groepje terecht te komen. Zo kwam ik na 2 km op de Laan van Broekpolder aan. Daar stond m'n fanclub, net als in 2013! Eerst Marco, Jort, Lars, José, Robin, Kane, Piet en m'n moeder en een paar 100 meter verder Chris, Tina en Indy. Na dit punt begon ik wat mensen in te halen, veel 5 km lopers die te snel waren gestart.Na 3 km was er een keerpunt en even verderop stond Marco weer, die was doorgestoken. Ik liep wel aardig, had ik het idee.Nog 2 km tot de finish (we liepen namelijk 2 rondjes van 5 km). Nog steeds haalde ik mensen in en uiteindelijk liep ik achter
Thom Vessies, die ongeveer mijn tempo liep. Ook hem haalde ik in. In de laatste 500m voor de finish versnelde hij: hij liep de 5 km. Ik liep 'm gaan, omdat ik nog een rondje moest. Ik kwam in 18'26" over de streep. Een 36-er zat er dus in. Maar een nieuw PR zou nog wel een klus worden. Alhoewel ... ik voelde me goed.

De 2e ronde: met Kane (l) en Lars (r)
Ik liep, door het afhaken van de 5 km lopers 'opeens' op de 2e plaats. De nr 1 had ruim een minuut voorsprong op mij en de nr 3 liep een halve minuut achter mij. Ik liep dus moederziel alleen en moest de klus in m'n eentje klaren. Ik wist eigenlijk halverwege wel dat ik 2e zou worden, maar m'n eindtijd werd interessant(er). In tegenstelling tot Spaarnwoude, had ik nu geen sterke Johan Neve voor me. Weer langs de fanclub: ik moest m'n boost hier nu uit halen. Niet instorten voor hen, haha! Hoewel het niet meer heel gemakkelijk ging, ging het nog steeds heel goed: ik verslapte niet. Bij het Vlaskamp had ik m'n enige iets moeilijker momentje. Hier was het terrein open en was de wind tegen en moest ik iets werken. Tot ik weer bij het keerpunt kwam, toen wist ik dat het nog 2 km en een beetje was.En op m'n klokje zag ik dat ik nog steeds goed op schema liep. "Kom op, Jootje!" riep ik inwendig tegen mezelf. Langs de Spoorsingel terug naar de baan van Dem. M'n gedachten gingen terug naar 3 jaar terug: hier streed ik met Johan Neve en Jaap Velserboer om plek 3. Rechtsaf: hier stonden José en de kinderen weer, net als 3 jaar terug. En net als 3 jaar terug kon ik hier een eindsprint inzetten. Nu niet om de 3e plek veilig te stellen (ik werd nu immers al 2e), maar omdat een nieuw PR op het spel stond. Ahhhh, dat werd nog spannend. De baan op, de laatste bocht, de klok in beeld. De seconden tikten weg. Maar ik ging het halen. Het werd 36'46", maar liefst 2 hele seconden eraf. Het 2e rondje heb ik dus zelfs iets sneller gelopen dan het 1e rondje: 18'26" en 18'20". Niet gek!
nog 500m

Sanne liep met haar mannen een mooie 40'44" en werd daarmee eerste! Rina en Clementien liepen samen naar een mooie 55'35": een prima debuut! Rina gaf aan dat er nog wel iets meer in zat: die gaat dus zeker vaker meedoen!

laatste 100m
Na afloop nog even lekker met elkaar in de kantine al kletsend aan het bier gezeten. En na een wedstrijd als deze zijn dat meteen ook de lekkerste biertjes, hoor!

Met Clementien (l) en Rina (r)
Sanne met onder (vlnr): Johan, Jacco, Frank, Dave

2 opmerkingen: