Pagina's

zaterdag 11 mei 2013

DCD, olé olé!

Vanavond was dan de DCD loop. Ik ging voor de 10 km. Dat betekende 2 rondjes van 5 km. We zouden samen met de 5 km lopers starten.
Ik voelde thuis wel al wat (wedstrijd)spanning:
- hoe houden knie en achillespees het?
- hoe is de vorm?
- hoeveel last krijgen we van de (vrij harde) wind?
- kom ik 'stiekem' toch in de buurt van de 37 minuten?
Ach, da's ook een beetje Johan: piekeren.

Ik rende vanaf huis naar Dem. Ondanks de stevige wind, was het weer verder prima. Een goede temperatuur en de zon liet zich ook nog zien.
Bij Dem was het al gezellig druk. De kidsrun was in volle gang en de 5 en 10 km lopers druppelden binnen. Ik kwam vele bekende tegen en maakte hier en daar even een praatje. Een rondje inlopen met trainingsmaatjes Frank, Marco en Erik. En nog even met m'n trainer gesproken. Hij dacht dat een nieuw pr er, gezien de wind en mijn gekwakkel van de laatste weken, niet in zou zitten. In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat ik daar ook niet in geloofde. Maar ik hóópte er wel op!
Toen op naar de start. Daar was het wat dringen voor een plekje vooraan. Ik stond op de tweede rij. En "pang", daar klonk het startschot. Weg waren we!

Na de start heb ik meteen geprobeerd m'n plekje op te zoeken. Ik sloot vrijwel direct aan bij Jaap Velseboer, de man die tijdens de 10 EM van de Lycurgusrun voor mij was geëindigd. Binnen de eerste km hadden we een treintje gevormd met z'n drieën: Jaap, Johan Neve en ik. "De 3 J's", grapten we al.  We liepen in een goed tempo: stevig, maar niet te snel. Ik zat er goed in en had nergens last van. Wel lekker dat we begonnen met wind mee, zo kom je gemakkelijk in je ritme.
Halverwege het 1e rondje kwam ik zowaar een hele fanclub tegen:
Marco en Rina met de kinderen, Chris en natuurlijk José met de kinderen.
Toen keerden we en liepen we vol in de wind terug naar de baan van Dem. De 3 J's werkten goed kop over kop samen.
De doorkomst halverwege was 18'31". Wow, da's op het schema van de 37 minuten. Alleen ... dan moet er géén verval komen! Maar goed, het ging vrij gemakkelijk, dus ik ging me tocht serieus richten op die tijd. En het belangrijkste was natuurlijk dat ik (nog steeds) nergens last van had. De knie en achillespees hielden het goed.

Ronde 2:
De 5 km lopers waren gefinisht en de 3 J's hadden nog 3 lopers voor ons. Één van hem kregen we voor km 7 te pakken. We lagen 3, 4 en 5. Toen weer langs m'n "fanclub". En wat ging het nog goed. Géén verval en géén last van wat-dan-ook. Het was inmiddels wel gaan regenen, maar dat gaf niets. Misschien zelfs wel lekker.
Nog 2 km. Johan Neve versnelde en dat werd Jaap wat te veel. Ik kon gelukkig nog wel aanhaken. Nog 1 km. Johan probeerde nogmaals te versnellen. Ik hoefde er nog steeds (of wéér) niet af.
Johan en Johan in de laatste halve km
Nog een halve km. Daar stonden José en de kinderen. "Kom op, Jo!", riep José. En ik zette een eindsprint in. Johan kon niet volgen. De baan op, nog een half rondje. En al die bekenden. Ik perste alles eruit. Zeker toen ik de klok zag. Het ging een tijd onder de 37 minuten worden. Yes! de 2e ronde ging dus nog sneller dan de 1e. Ik finishte in 36'49". Dat betekende een nieuw pr en een 3e plaats. Dus toch! De blijdschap won het uiteraard van de vermoeidheid.
Na de finish met speaker Jacco
Na afloop sprak ik de andere J's nog. Wat een leuke mannen: ze feliciteerden me oprecht. Mede dankzij (de samenwerking met) hen heb ik een prachtig nieuw pr gelopen.
Na de finish vele handen geschud. Da's het leuke van een goede race tijdens een thuiswedstrijd. Trainingspak aan en op naar het podium!
Ik kreeg een mooie bos bloemen en een prachtige beker. Kane en Robin namen ze (trots als ze waren op papa) mee naar huis!
Op nummer 1 Ralph Apeldoorn stond natuurlijk geen maat: 33'58". Ik vond het al mooi om naast hem op het podium te mogen staan.
Op het podium, naast Ralph Apeldoorn (1) en Ron Kuyper (2)
Trainingsmaatjes Erik, Frank en Marco hebben ook goed gelopen.
Erik liep ook een nieuw pr: 37'56". Frank had niet gedacht onder de 40 minuten te lopen en dat was tóch gelukt.
Marco was de laatste weken niet fit en heeft het óók prima gedaan!
Leuk om met deze mannen straks door te trainen richting het volgende doel: de Marquetteloop!
Na afloop rustig dribbelend naar huis gegaan.
Morgenavond een rustig rondje uitlopen: de afvalstoffen eruit werken en overmorgen ... niets: een rustdag wat lopen betreft.
En niet vergeten: "organisatie Dem, BEDANKT!"

mijn DCD loop
(m'n klokje helaas 14 sec. te laat stop gezet)

mijn finishbeelden op Racetimer
(op naar de streep na m'n eindsprint)

2 opmerkingen:

  1. Je bent echt goed bezig!! Mooie progressie, waar gaat dit eindigen????

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je, Erik! We gaan gewoon weer "lekker" door. Hopelijk met wat minder kwaaltjes. Volgende station: Marquetteloop.

    BeantwoordenVerwijderen