Pagina's

zondag 19 juni 2016

Road to Amsterdam '16: week 4

Week 4 van de (20 weken) marathon voorbereiding tot Amsterdam in oktober.
Deze week staat in het teken van minder kilometers en de Marquetteloop. Maar ... door de Marquetteloop zéker geen rustweek!
De afgelopen 4 weken heb ik met 70, 67, 71 en 83 km prima aan m'n duur kunnen werken. En uiteindelijk zelfs weer wat op snelheid/tempo kunnen trainen. En de achillespees lijkt het steeds vaker prima te vinden. Ben benieuwd hoeveel ik daar zondag tijdens de Marquetteloop van zal merken. Na de DCD-loop hoopte ik door te kunnen trainen richting de 21,1 km van de Marquetteloop en deze onder de 1:22:00 te lopen, maar dat is niet gelukt. Ik heb niet echt (specifiek) kunnen trainen. Ik ga me dan ook niet richten op een eindtijd zondag: lekker onbevangen lopen.
maandag, dinsdag, woensdag: géén rennen!
Maandag was een rustdag, na de 28 km van de dag ervoor.
Op dinsdag zou ik weer gaan trainen, maar ben ik toch thuis gebleven. Ik had 6*500/500 in gedachten, maar na een dagje schoolreisje Drievliet met de leerlingen van groep 5 t/m 8 van de Anjelier, had ik geen fut meer:
Johan was een beetje moe!
Het dagje Drievliet was wel heel leuk, ook al omdat we als gezin compleet aanwezig waren: Robin en Kane als leerlingen, José als hulpouder en ik als leerkracht.
En toen was het alweer woensdag. En óóók op woensdag werd het niet lopen! Ben ziek thuis gebleven: hoofdpijn, keelpijn en vooral misselijk. Geen goede combinatie om voor de klas te staan.
Ergens verbaasde het me niet. Dinsdagavond was ik niet fit genoeg om te gaan rennen. Normaal gesproken zou ik het na een dag als schoolreisje juist heerlijk hebben gevonden om even een uurtje voor mezelf te hebben middels rennen in de duinen.
Wat het lopen betreft geen punt, deze week had ik toch al gebombardeerd tot rustige week naar de Marquetteloop toe. Maar dit is wel héél rustig geworden!

donderdag: 3*200m, 5*400m, 3*200m (p=200m)
Vorige week gingen de 200-tjes in 43" en de 400-tjes in 90". Nu gingen de 200-tjes in 42" en de 400-tjes in 88". Ik vond het meer dan netjes. Had ik na de afgelopen dagen niet verwacht. Ik voelde dat ik zowaar met een goed uitgerust lijf kon lopen. En zo kwam ik thuis na een heerlijke training die me een goed gevoel richting zondag oplevert. En voor het eerst op de Asics DS Racers gelopen. Prima schoen!!
https://connect.garmin.com/modern/activity/1225921262

vrijdag: duurloopje
Ben weer helemaal fit! Vanavond na het eten naar het strand geweest. Even heerlijk een 'bakkie' op een terras gedaan! En daarna 'natúúrlijk' niet mee met de auto naar huis, maar ... rennâââhh! Een heerlijk duurloopje met 8x een halve minuut versnellen.
Ben niet meer te houden wat zondag betreft. Ben er gevoelsmatig zóóó klaar voor! Had ik 2 à 3 weken geleden niet gedacht.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1227247927

zondag: Marquetteloop
Voor een verslag: zie marquetteloop-16.

weekoverzicht:
Weinig kilometers, een slechte Marquetteloop, maar een steeds beter wordende achillespees. En dat laatste is waarschijnlijk richting de marathon het allerbelangrijkste!

3 opmerkingen:

  1. Peter Aardenburg21 juni 2016 om 12:57

    Daar is hij weer!!!!

    Ook als het lekker gaat zondag, houd je tijd in de gaten.
    4 minuut de km is hard zat, en als je sneller gaat speelt ongetwijfeld mr. Pees weer op
    DENK MAAR AAN DE DCD LOOP
    Een PR op de halve is nu echt niet nodig

    BeantwoordenVerwijderen