Pagina's

zondag 26 juni 2016

Marquetteloop '16

Ronde 1: met Frank en Jacco
Vandaag was de Marquetteloop. Naast de DCD-loop dé wedstrijd voor mij. Los van de marathon dan. Een thuiswedstrijd met veel publiek. Deze keer konden José en de kinderen niet komen kijken, omdat dochter Robin een paardrijwedstrijd had. M'n moeder was net een paar uur terug van vakantie en stond daarom ook niet langs het parcours. Gelukkig Rina wel, met Jort!
Woensdag was ik nog ziek, maar donderdag en vrijdag had ik toch weer prima gelopen. Toch was ik vanmorgen bij het opstaan wat misselijk. Ik ging er vanuit dat dit wedstrijdspanning was.
Om 10:30 uur inschrijven en even lekker kletsen met wat mensen. De misselijkheid was wat naar de achtergrond verdwenen.
Met Frank, Dave, Jacco en Rowdy warmlopen. Jeroen en Martin liepen niet, waardoor de groep #Project2uur59 evenals bij de DCD-loop niet compleet was. Maar toch goed vertegenwoordigd!
Tijdens het warmlopen voelde ik me prima en ik geloofde op dat moment echt in een goede eindtijd: de beoogde 1:24:00 (wat 4'00"/km betekent).
We startten (12:15 uur) vooraan en waren meteen goed weg. De 1e km's verliepen wat onder de 4'00"/km. Dave spoot weg, maar besloot toch om evenals Rowdy in eigen te tempo lopen. Frank, Jacco en ik konden bij elkaar blijven in een nog wat grote groep. Tot we linksaf sloegen, de Noordermaatweg op. Tegenwind!! Jacco en ik liepen daar, samen met Bob Keuzekamp, voorop in het groepje en de rest moest er al vrij snel af. Met z'n drieën liepen we mooi kop over kop. Wel merkte ik dat de aflossingen van Jacco en Bob langer werden ten opzichte van die van mij. Dat vond ik geen goed teken. Het laatste stuk naar de finish van ronde 1 hadden we geen last meer van de wind en konden we onder de 28' over de finishlijn bij 7 km komen. Prima 1e ronde, prima tempo. Jacco en Bob trokken goed door en opeens kreeg ik moeite om te kunnen volgen. Gek, want we hadden de wind in de rug en de mannen versnelden niet. Het was een fase om wat op adem te kunnen komen. Dat lukte niet: het lag echt aan mijzelf. Ik begon me zorgen te maken over de Noordermaatweg in ronde 2. En terecht, ik moest er daar vrij snel af. Het was gedaan met mij. De 10 km liep ik nog in 39'30", keurig tegen de 4'00"/km aan. Maar km 11 ging opeens in 4'30"/km. En km 12 ook. Ik merkte dat ik zelfs dit niet meer kon volhouden en km 13 en 14 liep ik zelfs in 4'52' en 4'59". Ronduit teleurstellend.
Dat betekent toch dat ik niet fit was. Een beetje verval mag op een slechte dag, maar dit was way too much! En dus besloot ik om er na 2 van de 3 rondjes mee te stoppen. Nog een rondje zou echt ploeteren worden, volkomen nutteloos. Eindtijd op de 14 km was 58'29". M'n gevoel was: "Ik heb 'm verknald!" Een editie om snel te vergeten!
Mááááár ... helemaal geen lichtpuntjes dan?
Jawel! Zeker wel! De achillespees hield zich gedurende de goede kilometers heel goed! Het tempo van iets onder de 4'00"/km kon mr.Pees prima aan! Een behoorlijk lichtpunt, toch wel!
Want áls er toch al een gevaarlijk moment is voor de achillespees, dan is het wel een wedstrijd: met continu rennen in een stevig tempo!
https://connect.garmin.com/modern/activity/1229766368

Geen opmerkingen:

Een reactie posten