Pagina's

vrijdag 13 maart 2015

on fire

Gisteravond heb ik een duurloop van een uur (13 km) gedaan: op en neer naar het strand. Tijdens het lopen merkte ik dat ik wat stroeve benen had. Ik voelde m'n rechterknie iets meer dan tijdens de afgelopen 5 weken en ook waren m'n kuiten niet helemaal 100%. Ze voelden wat vermoeid en af en toe wat “branderig” aan. Nooit erg en telkens trok het snel weer weg.
't Is allemaal niet zo verwonderlijk natuurlijk, omdat ik tijdens de voorbije weken flink aan de weg heb getimmerd. Zo heb ik aan een prima basis kunnen werken, maar daarnaast m'n (onder)benen aardig belast. Nu wil ik waken over overbelasting! In week 7 t/m 11 heb ik tot nu toe 215 km gelopen. Daar zou tijdens de komende dagen nog zo'n 25 km bij kunnen komen, waardoor het totaal op 240 km komt, wat 48 km per week betekent.

In http://joartrent.blogspot.nl/2015/03/duin-weekend.html schreef ik hierover:
"Tijdens de afgelopen 4 weken heb ik 188 km gelopen, respectievelijk 41, 41, 52 en 54 km.
Dat betekent dat ik in deze maand waarschijnlijk de 200 km kan gaan halen (moeten er geen gekke dingen gebeuren, natuurlijk). De laatste keer dat ik 200 km in een maand liep, was in maart 2014. Precies een jaar geleden dus."


In de weken van 2015 hiervóór liep ik gemiddeld 20 km per week.

Ik dacht er vanmiddag nog over om vanavond rustig (12 km/u) een klein rondje (30 à 40') te gaan lopen. Maar nu, 20:00 uur 's avonds, heb ik besloten dat niet te gaan doen. De benen hebben aangegeven behoefte aan een (extra) rustdag te hebben en daar ga ik lekker aan toegeven. Jopie zit vanavond op de bank voor de tv: met de beentjes op tafel!

Wellicht dat ik het half uurtje lopen morgenochtend kan doen: ontspannen een stukje door de duinen. Maar het tot rust komen van de (onder)benen is belangrijker dan per se m'n rondje lopen: óók richting Spaarnwoudeloop.

Status:
fitheidV
achillespezenV
kuiten½:10
linkerscheenbeenV
rechterknie1:10

2 opmerkingen:

  1. mooi blokje basis.. gewoon aan systeem vasthouden, zwakke punten in de gaten houden.. goed

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Paul. De basis is belangrijker dan dit weekend. Liever nu wat rustiger aan en vanaf volgende week weer verder op de ingeslagen weg, dan nu per se iets op de korte termijn willen bereiken. Oftewel: als ik voel dat het kan loop ik morgen de wedstrijd, en anders ga ik voor een duurloop in de duinen.

      Verwijderen