Pagina's

zondag 9 juli 2017

2017 week 27

vooraf
Wat mij betreft wordt het weer een week met een paar keer lopen en een paar keer fietsen.

maandag: fietsen
Zóóó, wat een gaaf rondje hebben Marco en ik gereden. Er stond een flinke zuidwester wind. We reden eerst met de wind schuin mee naar Egmond. Lekker op open terrein door de duinen.
In Wijk aan Zee zette Marco meteen flink aan, terwijl ik altijd even in m'n ritme moet komen. Dat was me dus niet gegund: ik moest meteen vol aan de bak. Eenmaal warm kon ik kop overnemen. Dat ging eigenlijk best goed.
Terug hadden we de wind schuin tegen en reden we beschut tussen de bomen. Daardoor konden we het tempo redelijk goed vasthouden. Terug in Wijk aan Zee reden we nog 2 achtjes.
De eerste ging in 16'05", de tot nu toe snelste. Net aan, maar toch. Marco trok meteen door. Ik moest even flink trappen om z'n wiel te pakken en vervolgens reden we goed kop over kop. Zoals we dat eigenlijk al de hele rit deden. Halverwege het tweede achtje kreeg ik het idee dat we weleens onder de 16 minuten konden duiken. Nou ... daar ging ik dan maar voor. En het lukte: 15'44". Ruim onder de 16 minuten dus! En zo gebeurde het dat ik thuis kwam met 51,4 km op de teller met een snelheid van 31,4 km/u. En dat laatste is niet heel vaak gelukt op de mtb!
https://connect.garmin.com/modern/activity/1833209243

woensdag: fietsen
Gisteren het lopen overgeslagen. Kwam bekaf uit school thuis. Vandaag wél gefietst, met Marco. Een rondje door de polder, want het waaide toch niet. Dacht ik ... Maar man, man, man, wat een wind. Pfff ... Door een prima kop over kop samenwerking hebben we er een sterk rondje van gemaakt: 76,4 km en 30,8 km/uur. Zeker gezien het feit dat ik telkens rondjes tot 55 km rijd (en nu opeens 76), is dat helemaal niet verkeerd!
Naast de wind, was het een heerlijke zomeravond, met volop zon!
https://connect.garmin.com/modern/activity/1837159422

donderdag: baantraining
Het lopen ging vanavond zoals het weer. Het begon zonnig en eindigde met regen en onweer. Na een aantal keren lopen zonder last, had ik bedacht dat ik m'n gezicht wel weer eens kon laten zien bij Dem. Wel besloot ik om op de fiets heen te gaan en om bij Dem te douchen na afloop. In plaats van het in- en uitlopen naar de baan (en weer terug).
Op het programma stond 10*200m met pauzes van 200m en met een 1000m als toetje. Ik had vooraf al aangegeven dat ik het bij de 10*200m zou houden. Nou ... dat werden er slechts 4. De eerste 3 gingen prima (40, 39 en 38 sec.), maar bij de 4e ging ik toch de achillespees voelen. Stoppen dus. Ondertussen was de zon verdwenen en was het begonnen met regenen. Ik ging me douchen. Na het douchen was het terrein op 2 trainers na leeg. Vanwege het inmiddels losgebarsten onweer was het resterende deel van de training afgelast. Tussen 2 buitjes door ben ik naar huis gefietst.
Ik denk dat ik het de komende weken maar moet houden bij fietsen en duurloopjes. Na de vakantie zie ik dan wel verder.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1839020330

zondag: fietsen
Na 2 dagen zonder lopen of fietsen, vanavond weer even een rondje getrapt. Kort en relaxt. Ik had geen zin in een fanatieke ronde. En op een zomeravond in het zonnetje relaxt rondrijden is óók lekker, hoor!
Vrijdag kon ik niet, omdat de groep 8 leerkrachten van de Anjelier door de leerlingen waren uitgenodigd voor een avondje met eten, drinken en midgetgolfen. Gezellig!
En zaterdag vierde Kane zijn kinderfeestje. Ook heel leuk!
https://connect.garmin.com/modern/activity/1845098384

weekoverzicht
Ik hoopte weer stappen te kunnen zetten met hardlopen, maar dat lukte nog niet. En dus werd het weer een week met voornamelijk fietsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten