Pagina's

maandag 17 april 2017

Lycurgus Run 10 EM

Onderstaand verslag heb ik op Facebook gepost:
Frank, Dave, Jacco en Johan vertrokken vanmorgen om 9.15u op de fiets naar Lycurgus, om daar de 10 EM te lopen (16,1 km). 
Op ongeveer hetzelfde parcours als waarop we afgelopen december nog de halve marathon tijdens de Snertloop liepen. 
In onze eigen polder. Een thuiswedstrijd dus, bij de "grote concurrent" van ons aller Dem.
De weersvoorspellingen waren slecht: regen (zelfs met kans op onweer) en véél wind!
Maar dat viel allemaal reuze mee. Er stond wel wind, maar het was droog en aangenaam qua temperatuur. Zelfs de zon liet zich af en toe zien! Prima hardloopweer.
Pang! En ... weg zijn ze!
Aan de start stond onder anderen Dirk Klaassen. Johan dacht dat hij maar het beste in zijn spoor mee zou kunnen gaan om een pr te kunnen lopen. 
Dirk spurtte vanaf de start meteen met de 3 koplopers mee. Dat ging héél hard, toch probeerde Johan mee te gaan. 
Ook Dave startte snel, maar liet zich vrijwel direct terugzakken naar Frank en Jacco die wat ingetogener van start gingen.
De openingskilometer van Dirk en Johan ging in 3'29"! Gelukkig liet Dirk de 3 anderen gaan en kon Johan samen met hem kop over kop verder op de plekken 4 en 5. 
Nu met "normale" kilometers van 3'45" à 3'49". Johan zat er inmiddels lekker in. Toen hij de kop weer eens overnam, zou dit voor de rest van de race zijn. 
Hij bleef zo rond de 3'46" à 3'52" per km lopen. Tijdens het zigzaggen op en af de eerste brug over de snelweg, konden de mannen van Project2uur59 elkaar mooi even zien. 
Dave, Frank en Jacco zaten keurig bij elkaar. Samen met een medeloper, liepen ze op de plekken 6 t/m 9.
De route liep over het schelpenpad in de Broekpolder naar de volgende brug over de snelweg (terug naar de andere kant van de polder). 
Tegen het einde van dat stuk, na zo'n 7 km, moest Dirk er plotseling af bij Johan en kwam Johan alleen te lopen. 
Daar was ie niet zo blij mee, want de kilometers met tegenwind (10 t/m 14) moesten nog komen.
Na 9 kilometer was er een keerpunt. Daar kwamen Johan, Frank en Dave elkaar tegen. Even oogcontact: "hoe lopen de maatjes erbij?" Nou, de mannen waren nog best fris. 
Jacco was op dat moment wat achterop geraakt bij Dave en Frank.
Gelukkig kon Dirk na 9 km weer aansluiten bij Johan. Helaas zat overnemen er niet in, zodat Johan tegen de wind in evengoed de kilometers vol in de wind moest lopen.
De kilometers 10 t/m 12 gingen in 3'53": lekker constant tegen de wind in. 
Frank en dave konden elkaar wat aflossen tegen de wind in. heerlijk, die steun aan elkaar. Ook zij wisten de kilometers keurig op of net onder de 4'00" per kilometer te houden.
Johan probeerde in kilometer 13 wat te versnellen (naar 3'47") en dat werd Dirk net even te veel. Het werd nu voor iedereen toch wel zwaar, hoor. En daardoor werd het "ieder voor zich".
Toen kwam de bevrijdende afslag naar rechts en hadden de lopers gedurende de laatste 2 kilometers wind mee. Daardoor kon Johan kilometers maken van 3'42" en 3'38" en finishen in 1:00:42.
Dat betekende een nieuw PR op de 10 EM. En een prima 4e plaats.
Dirk kwam een paar tellen later in 1:00:56 als 5e over de finish. 
En Frank wist er nog een slotkilometer van 3'35" uit te persen, wat hem naar een eindtijd van 1:02:48 bracht. Geen PR, maar wel een prima resultaat: 6e plaats.
Dave moest Frank laten gaan, finishte als nummer 7 in 1:03:08 en dat betekende voor hem een nieuw PR.
Jacco sloot de rij als 11 met een eindtijd van 1:05:55. Hij komt er weer aan, hoor! Deze wedstrijd kwam nog even te vroeg, maar in mei stáát hij er weer bij de DCD loop! Ook Dirk zal daar z'n mannetje staan! En als Martin Bronder dan óók van de partij zal zijn, kan het een mooie strijd worden!
Geen tijd binnen het uur, maar met de huidige vorm ben ik daar volgens mij niet ver vanaf. Voor nu was ik dik tevreden! En een prima 4e plaats all over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten