Pagina's

maandag 5 september 2016

Road to Amsterdam '16: week 15

Week 15 van de (20 weken) marathon voorbereiding tot Amsterdam in oktober. Nog 6 weken te gaan. Deze week die ik ook zie als week 7 van de laatste 12 weken) staat in het teken van een beetje gas terugnemen: een relatieve rustweek.

Nog 1 rustweek, 3 piekweken, 1 rustweek, en ... de week van de marathon.

Aandachtspunten voor de komende 4 weken worden:
1) duurlopen van ongeveer 36 km,
2) lange duurlopen progressief of met fast finish,
3) duurlopen op MT.
Met als doel: meer kracht en energie creëren om straks het rennen van 42 km vol te kunnen houden in 4'12 à 4'15".

Aan de punten 1) en 3) heb ik al veel gewerkt. Hopelijk kan punt 2) voor een extra boost gaan zorgen!

De 30 van Amsterdam Noord leerde mij dat er voor een tijd onder de 3 uur op de marathon nog aardig wat werk aan de winkel nodig is! Het was een wijze les.

Johan Cruijff zou hebben gezegd: "Je gaat 't pas zien als je het door hebt."


dinsdag: duurloopje
Heerlijk even m'n koppie leeg gelopen. Gisteren was een volle dag: school/werk en daarna meteen voetbaltraining geven. Ik was best moe en had echt behoefte aan een avondje niets doen. Vandaag ook weer gewoon gewerkt en vanavond informatieavond groep 8 op school. Pfff. Ik moest er even uit: even rennen tussen de bedrijven door. En wat ging dat gemakkelijk. Alsof ik zondag helemaal geen 30 km wedstrijd had gelopen. De benen waren super.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1342422751

woensdag: rustdag
Gisteren gaf ik al aan dat ik het best wel weer druk heb met: school/werk, jeugdvoetbaltrainer, gezin en daarnaast de marathonvoorbereiding. Het moet allemaal weer even voegen. Wat dat betreft komt de 'relatieve rustweek' als geroepen. Zeker na zo'n avond als gisteravond. Ik vind een informatieavond houden altijd heel leuk om te doen, maar na een dag werken met groep 8 is het ook wel energie vretend. En laat ik nou net afgelopen zondag hebben geleerd dat dáár mijn struikelpunt ligt bij het langeafstandlopen!
Vanaf nu wil ik alles op alles zetten om hoe, waar en wanneer dan ook m'n energie op peil te houden: gericht trainen, voeding, nachtrust, me niet zo druk maken om dingen die er niet toe doen.
Even een oude blogpost van stal gehaald: http://joartrent.blogspot.nl/2015/10/energie.html.

donderdag: 10*800m (p=200m)
Wat een heerlijke training met Dave, Jeroen, Frank en Jacco. Prima 800-tjes met 200-tjes dribbelen. Niks wandelen, mocht niet van trainer Bert. Streng, hoor!
Tijden: 3.06 - 3.04 - 3.03 - 3.06 - 3.04 - 3.05 - 3.02 - 3.02 - 2.57 - 2.51
Het goede gevoel is er echt nog wel, hoor. Daar heeft de eindtijd ven de 30 van Amsterdam Noord niets aan veranderd. Misschien had ik het ook nodig om de focus écht goed scherp te krijgen. Want dát lijkt na zondag het geval te zijn.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1347129232

vrijdag: rust
Zal ik wel of niet? Ik besloot niet te gaan. Een rustdag, in een rustweek. Heerlijk!
En bewust om morgen fris te kunnen lopen. Morgen wil ik (ipv zondag, omdat ik dan niet kan) m'n lange duurloop doen. Mááááár ... wel progressief! De bedoeling is: 4*8km (4'55"/k – 4'40"/k  – 4'25"/k – 4'10"/k). Met fast finish.

zaterdag: progressieve lange dl 
Goed, 4*8km (4'55"/k – 4'40"/k  – 4'25"/k – 4'10"/k) dus. Wat ging het goed en gemakkelijk, zeg! De focus was er helemaal. Tot km 19, toen was het HE-LE-MAAL klaar! Ik moest echt even stoppen. Daarna kom ik wel verder in 5'00"/km, maar ook dat hield na 24 km op. Heen had ik wind mee, terug tegen. Net als vorige week. Maar nu was het vééél warmer. Iets waar ik normaal gesproken prima tegen kan, maar vandaag niet. Missie compleet mislukt! En ik was nog maar ter hoogte van Johanna's Hof in Castricum. Vanaf daar was het nog 9 km naar huis. Een aantal stukken daarvan heb ik gewandeld. Ik heb nog wel geprobeerd om te gaan rennen, maar dat was vooral om nog redelijk op tijd thuis te komen. Met hardlopen, hobby, plezier, marathonvoorbereiding had het allemaal niets meer te maken. Wat een domper!
https://connect.garmin.com/modern/activity/1350756179
Ik heb meteen een apart stukje op m'n blog geschreven:
http://joartrent.blogspot.nl/2016/09/wat-nu_10.html
Het was echt nog wel een flink stuk naar huis!
zondag: geen zin
Na gisteren had ik er vandaag even geen zin in. Even een dagje (extra) afstand van het rennen. Niet om op te geven, dat zeker niet, maar om er voor te zorgen om er gedurende de komende weken wél weer zin in heb.

weekoverzicht:
Een teleurstellende rustweek.
Dinsdag en donderdag prima getraind. Maandag, woensdag en vrijdag lekker niets gedaan en met een goed gevoel het weekend ingegaan. Maar alles werd door de loop van zaterdag flink verpest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten