Pagina's

maandag 6 juni 2016

Road to Amsterdam '16: week 2

Week 2 van de (20 weken) marathon voorbereiding tot Amsterdam in oktober.
Deze week staat, evenals de afgelopen week, in het teken van lekker relaxed en ongedwongen werken aan m'n duurvermogen. Het doel is het lopen van 70 km in 5x lopen.

Het ongedwongen werken aan m'n duurvermogen is me tijdens de afgelopen 2 weken uitstekend bevallen, met 69 en 67 km. En ... belangrijker nog ... langzaam maar zeker is m'n linker achillespees zich aan het herstellen. Hopelijk kan ik daardoor weer denken aan iets wat op een 'echte' training lijkt. Trainingselementen binnen de duurlopen in ieder geval.
dinsdag: 10*400m (p=2')
Het is prachtig weer: lekker warm en volop zon. Zin om te rennen! En dat ga ik vanavond dan ook doen. Rennend naar Wijk aan Zee, daar met de groep van Martin meedoen en het liefst na afloop rennend naar huis.
Het liep ietsje anders. José en ik besloten om vroeg te gaan eten, om daarna met de kinderen lekker een uurtje naar het strand te kunnen gaan. Het was héérlijk! José en Robin hebben een half uur met Ravi gewandeld, Kane en ik hebben gevoetbald! Na afloop ging iedereen behalve ik naar huis. Ik rende naar de Pier en terug om vervolgens om 20:00 met de groep van Martin mee te kunnen lopen. Ik kon de 400-tjes prima soepel en ontspannen lopen (gemiddeld in 84 sec.) en had het gevoel dat ik technisch 'netjes' liep. En ... gaan reactie aan de achillespees achteraf!
https://connect.garmin.com/modern/activity/1202728612

woensdag: uitlopen
Gisteren m'n eerste echte training sinds weken. vandaag weer kunnen lopen: wel kort en rustig. Vooral goed dat de achillespees het kon. Mr. Pees vindt (bijna) alles weer oké!
https://connect.garmin.com/modern/activity/1204106506

donderdag: wel of niet?
Vandaag zijn José en ik 10 jaar getrouwd, wow! En dus gaan we lekker uit eten met de kinderen! Even geen focus op het hardlopen. Hooguit dat ik tussen werk en uit eten in een kort rondje ga rennen, maar dan meer omdat ik daarna met een "fris koppie" uit eten kan gaan.
Uit m'n werk, ik ben op tijd naar huis gegaan, heb ik me meteen omgekleed en ben toch een rondje gaan rennen. Het werd een rondje van 9 km in een (niet te) rustig tempo. Ging best lekker.
Om 17:30 uur zat ik gedoucht en wel klaar om uit eten te gaan. Blij dat ik een rondje had gelopen: ik kwam wat moe uit m'n werk en voelde me na het rennen een stuk frisser. Dat is wat hardlopen doorgaans met me doet.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1205160047


vrijdag: vet%
Niet gerend. Gek genoeg voelde de achillespees na 2 rustige dagen toch wat stijf aan. Rustdag dus! Geen probleem. Wel ben ik met de andere leden van #Project2uur59 bij Sanne langs geweest, in haar Praktijk Westertuinen. Sanne had aangeboden een vetpercentagemeting bij ons te willen doen. En dat aanbod lieten we natuurlijk niet schieten, hè, Ik was om 19:00 uur bij Sanne, na het avondeten met 2 glazen wijn erbij, dat dan weer wel. Zal voor het percentage weinig uitmaken, maar wel voor m'n gewicht en hartslag, omdat dat momentopnames zijn.

zaterdag: dl @4'55"/km met 6*400m (p=1100m) @3'40 
Een duurloop met 400-tjes, een training getoverd uit de hoge hoed van Henny Verheugen (teamvroem). Dit is zoals ik vandaag door het bos ben getrokken: een off road rondje dus. Dat maakte het meteen lastig inschatten wat de snelheden voorstelden. De 400-tjes liep ik in 1'33" gemiddeld, @3'52"/km. Wat langzamer dan gepland, maar dat is niet onlogisch op de onverharde paden in de duinen. De tussenstukken gemiddeld @4'55" was wel conform het plan. Al met al geen verkeerde training, dacht ik zo.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1207789214

zondag: progressieve duurloop: 6km @5'10", 6km @ 4'45", 6km @ 4'20"  lsd off road
De progressieve duurloop was het plan. De uitvoering was anders. Met  de leden van #Project2uur59 via de groeps app de plannen doorgenomen. Ik zou met Jacco en Frank gaan lopen: progressief was het idee. Maar daar kwam, zoals gezegd, weinig van terecht. Jacco en Frank kwamen rennend naar de parkeerplaats en ik met de auto. Zij hadden er dus al bijna 5 km opzitten. We startten in 5'00"/km, te snel voor het plan. Na een paar km, kwamen we Ronald Schröer (https://twitter.com/marathon2016) tegen en kregen we ruim 10 km lang marathonles! En eenmaal terug bij de auto, liepen Frank en Jacco door naar huis. Zij 30, ik 21 km op de teller. En ... héérlijk gelopen!
Jacco op Facebook: "Lange duurloop. Struinen door de Duinen. Lopend heen en weer. Samen met Johan en Frank een duurloop van 20km gedaan door de duinen. Onverhard maar deze keer geen heuvels. Onderweg topatleet Ronald Schröer tegengekomen, gisteren 3e op NK 10.000m op de baan. Ronald besloot een groot gedeelte met ons mee te lopen. Onderweg veel tips gekregen over voeding icm je training. Leerzaam en ook nog eens ongemerkt je km's weg kunnen lopen. Top training dus."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten