Pagina's

zondag 29 november 2015

Runnersworld Cross Wijk aan Zee

Yes! Weer eens een wedstrijd gelopen. Dat was lang geleden. De laatste keer was in oktober 2014. Het werd dus wel weer eens tijd.
En het ging naar tevredenheid.
En (belangrijker) zonder last van "weet-ik-veel-waar-je-allemaal-last-van-zou-kunnen-krijgen".
Oftewel: missie geslaagd!

Om 10:00 werd ik opgehaald door Jacco, om lopend naar Wijk aan Zee te gaan. Dat betekende al een warming up van 5,5 km. Heel rustig gelopen, uiteraard.

In Wijk aan Zee was het zo leuk om weer al die bekende lopers tegen te komen en even te spreken. Ik merkte dat ik dat echt heb gemist.

Even een stukje verkennen: met Jacco en Erwin Hoekstra. Op het strand merkten we dat er vrij veel wind stond. Over het duinpad weer terug en op naar de start.
Het plaatsnemen in het startvak voelde weer als vanouds. De lollige opmerkingen, de gespannen koppies, de voordringende loper(s), enzovoort.
Jacco en ik namen plaats in ongeveer het midden van het deelnemersveld. Met als bedoeling rustig te kunnen vertrekken. Dat werkte. De eerste kilometers waren wat lastig: strand op, strand af, wind mee, wind tegen, enzovoort. Wind? Schreef ik wind? Nou, er stond een behoorlijk stevige zuidwester. Na een paar kilometer liepen we tegen de wind in over de weg naar de Pier. daar vond ik m'n ritme en kon ik naar Erwin Hoekstra toelopen. Samen trokken we door naar de Pier. Vanaf de Pier was het over de strand met de wind in de rug terug naar de start. Dat was vliegen! Heerlijk! Bij de finish gaf mijn klokje 10,9 km in 44'26" aan (gemiddeld 4'03" per km). Daar was ik heel tevreden over.

Na de race even 'n paar minuutjes uitblazen en ... hup ... naar huis rennen. Nog eens 5km op de teller. In totaal vandaag "gewoon" even 23 km weggestampt!

Dit was pas mijn 3e cross ooit gelopen. En evenals de vorige keer beviel het me prima. Wellicht dat ik nog wat crossen in m'n planning opneem.

Dit geeft vertrouwen voor 2016!

Op het kaartje hieronder is de invloed van de wind goed te zien.
Kilometers van 5'00" en ook van 3'35".

O ja ... en het leukste komt nog: 1e plaats categorie 40+, haha!






2 opmerkingen: