Pagina's

maandag 30 maart 2015

fietsseizoen

Afgelopen woensdag heb ik voor het laatst gelopen. Zaterdag zou ik weer gaan, maar ik voelde me niet fit. Dat was jammer, omdat het zo goed ging met m'n knie. Dacht ik. Vanmorgen werd ik wakker en was de knie dikker dan normaal. Niet goed. Ik krijg steeds meer het gevoel dat de knie steeds minder kan hebben.

En dus heb ik een besluit genomen. In de komende periode ligt mijn sportfocus bij het fietsen, in plaats van bij het lopen. De zomertijd is begonnen en dus kan ik (evenals in mei en juni 2014) 2 à 3x per week fietsen. Op dinsdag en donderdag op de weg: naar Egmond (of Bergen) en terug en op zondag onverhard door de duinen. Dat kan ik dan aanvullen met hardlopen, om aan 4x per week sporten te kunnen komen.

Het grote voordeel van fietsen ten opzichte van lopen voor mijn knieën is het ontbreken van de 'slagbelasting'. Bij het lopen moeten de (onder)benen bij iedere stap de dreun van het landen op de grond opvangen en bij het fietsen niet.

Eerlijk gezegd heb ik ook geen zin meer in het steeds maar "moeten terugkomen" na weer een blessure. Telkens weer hoopte ik op betere tijden. Die hoop creëerde verwachtingen. Steeds vaker leidden die verwachtingen tot teleurstellingen.

Ik wil gewoon lekker onbezorgd kunnen genieten van het sporten. Dat kon ik heel goed met 'hard'lopen, maar dat lijkt me steeds minder te lukken.
Teruglezend in m'n blog, lees ik dat ik in mei en juni 2014 echt heerlijk heb kunnen fietsen. Tot en met de 1000 km challenge aan toe. Zie oa: http://joartrent.blogspot.nl/2014/06/halfway.html.
Wie weet haal ik die 1000 km in mei of juni wel wéér! Ik heb in ieder geval zin in het komende fietsseizoen! Hopelijk laat het weer het toe om morgen te kunnen beginnen.

Status:
fitheidV
achillespezenV
kuitenV
linkerscheenbeenV
rechterknieX

2 opmerkingen:

  1. Laat op de eerste plaats het genieten volop terugkomen. De rest is bijzaak... (denk ik). Fietse :-).

    BeantwoordenVerwijderen