Pagina's

zondag 8 februari 2015

lopen & fietsen

Een prima sportweekend!

Gisteren samen met Bert 10 km in de duinen gelopen @ 11,6 km/u en vandaag met m'n fietsmaten in de duinen geweest: 2 ½ uur gecrost op de mtb.

Omdat ik maandag ook een rondje had gelopen en donderdag in de garage had gefietst, kan ik niet zeggen dat het een slechte sportweek was.
Niet alleen een prima sportweekend dus, maar ook een prima sportweek.

Het fietsen gaat probleemloos, alhoewel ik het vandaag wel zwaar had. Dat had niets met knieën, achillespezen, kuiten, schenen, enzovoort te maken, maar puur door het straffe tempo dat Marco en Ronald reden. Ik had moeite om te volgen. Eigenlijk was ik daar best blij om, het zorgt voor (meer) motivatie om weer wat meer het fietsen te trainen: in de duinen, op de weg, in de garage.

Het lopen van duurloopjes gaat ook prima: geen last van de knie.
Ik doe wat mijn benen aankunnen en ik heb er lol in. Dan (voorlopig) maar geen baantrainingen en wedstrijden. De focus even van het lopen af. De komende tijd bestaat mijn sportleven uit fietsen en duurloopjes. Zonder schema's, gewoon lekker "doen". En elke keer (waar het het lopen betreft) kijken wat ik aankan. Prima toch!

Eigenlijk zoals ik het altijd in de zomervakanties doe. En guess what ... tijdens zomervakanties ben/raak ik "nooit" geblesseerd!

totaal week 6:
- lopen:   15,2 km in 2x  (7,6 km/x)
- fietsen: 78,7 km in 2x (39,4 km/x)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten