Pagina's

zaterdag 23 augustus 2014

jeugdtrainer

Wiel Coerver aan het werk
Tijdens het komende seizoen ben ik jeugdtrainer van het F-team van De Kennemers, waar mijn zoon Kane in speelt. Als hardloper ben ik vooral NIET voor (hard)loopoefeningen tijdens voetbaltrainingen. Mijn focus ligt op het aanleren van technische vaardigheden. Aannemen en spelen van de bal, passeren, enzovoort.

"Acht spelers, acht ballen!"

In mijn jeugd heb ik als speler jarenlang voetbaltrainingen gehad vanuit de leer van Wiel Coerver. Zoals Klaas Lok in zijn boek Het Duurloopmisverstand het hardlopen volgens de souplessemethode aanbiedt, zo bood Wiel Coerver in zijn trainingsmethoden vooral oefeningen aan die gericht waren op techniek en souplesse. Een parallel dus.

Afgelopen woensdag stond de eerste training van het seizoen op de agenda en vandaag was er dan de eerste wedstrijd. Zo leuk! Ik heb woensdag wel gemerkt dat het nog niet zeker is dat ik aan de Warming Uplopen deel kan nemen. Deze starten namelijk om 19:30 uur en de voetbaltrainingen zijn tot 18:00 uur. Dan is het opruimen, omkleden, naar huis, eten, naar Assendelft, inschrijven en naar de start. E-r-r-u-g krap allemaal. Een optie is: warm eten tussen de middag. Waar een wil is is een weg, maar het moet geen stressvol gedoe worden.

Update:
Vandaag aan het einde van de middag ben ik naar de duinen gereden, om daar nog even lekker een rondje te rennen. Ik had bedacht om 3*10'(p=5') te gaan doen, maar het werd  2*10'(p=5'). Één keer minder dus. In totaal heb ik zo'n 12,5 km in ruim een uur gelopen. Op zich ging het lekker, toch heb ik het bij 2*10' gehouden. Ik was net gestart met het derde blok van 10', toen ik m'n kuiten wat begon te voelen. Dat betekende stoppen, rekken en gewoon in een rustig tempo m'n rondje afmaken. Vooral geen risico's nemen. De paden waren zeer nat in het bos. Het leek het WK plasspringen wel, haha!
Morgen is wat lopen betreft een rustdag, hooguit ga ik een rondje fietsen. Maandag een duurloopje, dinsdag weer rust dan wordt er óók niet gefietst) en hopelijk woensdag ... KNALLEN!

5 opmerkingen:

  1. He trainert, gewoon een happie erna eten ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Ja, vandaar tussen de middag warm eten, Erik. Op woensdag werk ik niet. En dan inderdaad na de wedstrijd nog wat eten. Dan zou-het-moeten-kunnen! En jij? Weet jij al of je woensdag gaat lopen?

      Verwijderen
    3. Ja, waarschijnlijk wel. Misschien dat ik maandagavond ga trainen i.p.v. dinsdag op de baan...

      Verwijderen
    4. Leuk!
      Dinsdag sla ik ook over. Ik ga maandag een rustig rondje in de buurt lopen.

      Verwijderen