Pagina's

zondag 2 februari 2014

4e Twiskemolenloop 13 14

Eindelijk was het vanmorgen zover: m'n eerste wedstrijd na 8 maanden. Want na de Marquetteloop was het toch echt even over met de pret. In september had ik wat trainen betreft nog even een opleving, maar verder was het vooral 'kwakkelen'.
Vooral in de maanden oktober, november en december heb ik nauwelijks serieus iets aan hardlopen gedaan. Maar opeens ging het in januari weer steeds beter en heb ik zowaar 4 goede weken achter de rug.
En dus was de Twiskemolenloop van vanmorgen een leuke test om te zien waar ik sta. Ik ging samen met Chris.

Het weer was prachtig: volop zon en een aangename temperatuur. Alleen stond er wel een flinke wind ( zie: straffe-tegenwind-tijdens-twiskemolenloop).
De start was om 11:10 uur. Bij de start liet ik de snelle mannen bewust lopen, maar ongemerkt ging het toch nog vrij rap. Ik wilde niet onder de 4'00"/km lopen, maar de eerste kilometer ging in 3'54". Ook de 2e en 3e kilometer gingen onder de 4'00"/km (3'55" en 3'57"). Dat kwam mede doordat we de wind op dat moment vol mee hadden. Toch gingen de kilometertijden langzaam maar zeker wat omhoog. Kilometer 4 en 5 gingen in 4'00" en 4'01". Dat betekende wel een mooie doorkomst op de 5 km, namelijk 19'47" en dat was boven verwachting. Maar ik wist ook dat we in de tweede helft de wind tegen zouden hebben. Kilometer 6 ging nog wel: 4'05". Maar toen was het over: 4'16", 4'25" en 4'24". De wind was, op het open terrein, vol tegen nu, Noordermaatweg-achtig! In vorm is tegenwind een leuke uitdaging, maar nu vond ik het helemaal niets! Ik werd in deze fase door 2 lopers ingehaald en heb het simpelweg laten gebeuren.
De slotkilometer ging toch nog in 4'09". Maar dat kwam doordat ik met nog 1 kilometer te gaan (nogmaals) werd ingehaald. Deze loper had een maatje op de fiets mee en die riep: "hij is voor jou nu!" Dat ging over mij en toen ik dat hoorde wilde ik dat toch niet over mijn kant laten gaan en zette nog even wat aan. Deze loper bleef ik tenminste voor, haha!
Daar waar de eerste helft in 19'47" ging, ging de tweede helft in 21'57". Normaliter een véél te groot verval natuurlijk. Het betekende een eindtijd van 41'44".
De hartslag was redelijk constant gebleven: gemiddeld 154, met een piek van 165 bpm.
Zie: eigen klokje.

Erik zei vooraf: "1. heel blijven, 2. heel blijven, 3. heel blijven, 4. plezier, 5. plezier, 6. plezier, 7. tijd." 
Aan punt 1 tot en met 5 heb ik ruimschoots voldaan. Punt 6 werd met wind tegen wat minder en punt 7 is voor "later"!

In nieuwe-lopers schreef ik al: "(...) merkte ik dat ik er nog lang niet ben. Maar, hé, ik ben op de weg terug!!" En zo voelde het nu ook. Tijdens het stuk met wind tegen werd duidelijk hoe slecht m'n conditie op het moment is. Er is dus nog veel werk aan de winkel. Maar dat is alleen maar leuk. Werken aan een betere vorm is héél wat anders dan terugkomen van een blessure!

7 opmerkingen:

  1. Mooi Johan, en zoals ik op facebook ook al zei, ik zou tekenen voor die tijd :) Alhoewel die steeds dichter bij de mogelijkheden lijkt te komen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 1e helft helemaal prima en 2e helft helemaal prima (want heel gebleven en je weet waar je staat).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Menno: je blijft dan ook maar progressie boeken. Gaaf toch!
    @Erik: dat is ook zo. Ik ben ook heel blij dat het weer ging!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Robin #stonewayNL2 februari 2014 om 21:59

    Nou geweldig hoor na lange tijd blessure pech. Petje af hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dan is het vanaf nu weer lekker opbouwen en doorpakken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. "op de weg terug" en wat voor weg. Petje af!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Robin: dank je!
    @Dennis: zo is dat, ik heb weer een nieuw "nul"punt.
    @Martin: dank je. En nu wil ik die weg niet meer kwijt raken.

    BeantwoordenVerwijderen