Pagina's

zondag 16 februari 2014

M'n eerste cross

Vanmorgen de Zaanland cross gelopen. Het was m'n eerste crosswedstrijd. Al m'n vorige wedstrijden waren wegwedstrijden. Wel heb ik vaak genoeg onverhard in de duinen gelopen, maar een wedstrijd onverhard lopen niet. Ik vond het heel leuk om te doen en ben van plan het vaker te doen. Het lijkt me wel wat om het komende seizoen de complete Runnersworld Cross Circuit te doen. Dit circuit bestaat uit 7 crossen.

Om 9.45 uur stapten Harry Verduin en ik bij Erik in de auto en reden we naar "de Zaan". Daar inschrijven en een beetje kletsen met bekenden. We kwamen onder anderen Dirk Klaassen tegen. Vervolgens een rondje warm lopen. We konden het gehele parcours inlopen, omdat deze maar 2 km lang was. Tijdens de wedstrijd moesten we dit rondje namelijk 4x lopen.

Het parcours:
Het eerste deel was over het gras met delen langs een sloot. Daar liep de ondergrond schuin af. 'n Beetje zigzaggend langs een sloot, met wat glibberige stukjes. Wat me overigens meeviel: ik had het natter en drassiger verwacht, gezien de regen van de afgelopen tijd. Vervolgens het tweede deel: een aantal bruggetjes over en nog twee "strandjes" langs een meertje. Hier stond de wind pal tegen. Aan het einde was het een bocht naar rechts (hier liep het pad omhoog) en over de finish.


Om 11.15 was voor ons de start. Ik startte redelijk rustig en moest Erik en Dirk direct laten gaan. 't Was even zoeken naar een geschikt ritme. Maar al vlug kwam ik in een groepje gelijkgestemden terecht. Ik had een mooi overzicht over de lopers voor me. Er was een clubje koplopers en daarachter liep het groepje Erik en Dirk. Daarachter liep ik in een groepje. En her en der nog wat lopers die niet in een groepje terecht waren gekomen. de groepjes hielden trouwens niet lang stand en nog voor het einde van het eerste rondje werd het al ieder voor zich.
Johan met rood shirt.
En zo liep ik m'n eerste rondje en al gauw liepen we naar de finish. Vlak voor de finish, nog op het tweede strandje, ging ik onderuit. Ik stond in een kuil en plop, daar lag ik. Natuurlijk precies daar waar het publiek stond en natuurlijk vlak onder de neus van de man met de microfoon en natuurlijk maakte hij hier een opmerking over.
Ik krabbelde overeind, liep de finish over en begon aan m'n tweede ronde. Geen schade. Het "ergste" was dat ik m'n groepje kwijt was en alleen liep. Ook goed.

Ronde 2 en 3 liepen vrij constant en ik kon nog redelijk fris aan de vierde ronde beginnen. Ik had nu een loper voor me die mij na de val voorbij was gegaan. Dit wilde ik toch wel "recht zetten". Langzaam maar zeker kon ik het gaatje dichtlopen en op het tweede strandje, daar waar ik in de eerste ronde viel, ging ik hem voorbij. Ik had nog wat over voor een sprint naar de finish! Dirk en Erik waren inmiddels al binnen: daar kon ik vandaag niet aan tippen. Gaf niks, ik was blij met m'n eigen prestatie!

de getalletjes van mijn cross:
km:      8,0
tijd:      0:33:25 en daar was ik zeer tevreden mee. 
gem.:    14,36 km/u. (4'11
"/km).
Ronde 1:   8:19 (aftasten, groepje vormen, val)
Ronde 2:   8:26 (lekker door kunnen lopen)
Ronde 3:   8:37 (iets te veel ingehouden?)
Ronde 4:   8:01 (lekker slot!
♥ gem: 153 bpm 
♥ max: 173 bpm






11 opmerkingen:

  1. Was leuk hè? Voor herhaling vatbaar zoals je al aan geeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi gelopen hoor. En lekker dat je gewoon weer door kunt stomen na die lange blessuretijd :-) #jaloers

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je, Dennis! Juist door die blessures kan ik het nu zo enorm waarderen. Ik herken je gevoel van #jaloers dan ook zeker! Maar, zoals men tegen mij ook telkens zei: "jouw tijd komt ook wel weer!"

      Verwijderen
  3. Reacties
    1. Nee, Erik liep 32'55" en ik 33'25". Er zat dus precies een halve minuut tussen. Maar ik begin dus weer aardig in z'n nek te hijgen, haha!

      Verwijderen
    2. yep, Johan is booming. Op de training houd ik hem al niet meer bij. Dus volgende keer is het weer ouderwets me voorbij vliegen in de wedstrijd.

      Verwijderen
  4. ahja... is knap, veel progressie. Houden zo.

    BeantwoordenVerwijderen