Pagina's

woensdag 27 november 2013

op weg terug

Het is woensdagochtend en m'n hardloopweek zit er al op. En da's gek, zo halverwege de week.
De afgelopen weken trainde ik op dins- en donderdag. Maar doordat ik deze week met oudergesprekken zit, lukte dat nu niet en werd het maandag en woensdag(ochtend).

Maandag heb ik, volgens programma, 16 * 1' (p = 1' wandelen) gedaan. En dat ging weer goed. Niet zo soepel als de afgelopen weken, maar toch.
Op aanraden van Jacco met hartslagmeter gelopen. Deze is niet boven de 160 bpm geweest en dat is in mijn geval prima.

Vanmorgen, weer volgens programma 8 * 2' (p = 1' wandelen) gedaan. Voor het eerst weer eens een "echt" rondje gelopen. Ook nu ging het weer goed, maar niet heel soepel. Hartslagmeter is zelfs onder de 155 bpm gebleven. M'n linkerkuit, waarvoor ik in behandeling ben bij Menno, voelde soepel aan. Maar m'n rechterkuit voelde 'n tikje gespannen aan.

De trainingen van deze week zijn best al pittig te noemen. Wanneer je geblesseerd bént, kun je ze niet aan. Ik durf nu wel te stellen dat ik dat stadium gepasseerd ben en dat is wel zo prettig.
Nu is het zaak om langzaam maar zeker terug te keren naar een normaal niveau met 3 à 4x trainen per week. Dat zal nog wel even duren, maar het gaat eraan komen. Ik ben "op weg terug", maar laat me leiden / lijden door Menno en ga pas meer doen wanneer ik van hem groen licht krijg. En dat betekent dat ik me moet beheersen en dat ik deze week hooguit nog een keertje een rondje zal gaan fietsen.


4 opmerkingen:

  1. Top hoor en moeilijk he om je te laten lijden/leiden door de fysio.
    Maar gaar goed komen geloof erin en het lukt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leiden en lijden, ja hij zal het allebei wel doen. En 8 x 2" is gewoon een volwaardige intervaltraining. Dat doe je idd niet als je geblesseerd bent. Dus vanaf nu ben je niet meer geblesseerd, maar "onderweg", haha. (net zoals iedere loper).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Menno: dank je!
    @Monique: het laten leiden gaat me steeds beter af!
    @Erik: en dus wordt het weer leuk!

    BeantwoordenVerwijderen