Pagina's

zaterdag 10 augustus 2013

week 31: Jard sur Mer

ma 29/7
Na een "rustdag" moest er vandaag weer wat aan sport gedaan worden. Het was (en is nog steeds) bewolkt en daarom leek het me een goed idee om te gaan lopen. Ik heb het 46 minuten volgehouden, wat neer kwam op 9 km. Heel langzaam worden de minuutjes wat uitgebreid en daarmee ook de kilometers. Het tempo blijft rustig: < 12 km per uur.  Ach, net mooi om ook lekker om me heen te kunnen kijken en van de omgeving te genieten.
Vandaag liep ik langs de kustlijn de andere kant op. Het (bos)pad liep strak langs de oceaan. Als ik naar links keek, keek ik het bos in. Keek ik naar rechts, dan keek ik het strand op. Leuk, leuk, leuk!

di 30/7
Weer gefietst: 42,1 km in 1.41.56 (24,7 km/uur gemiddeld). Dat het gemiddelde lager lag, heeft 2 redenen.
Ten eerste had ik besloten vanwege het warme en zonovergoten weer m'n Teva's aan te doen met fietsen (m'n nieuwe trappers kwamen dus goed uit). Daardoor kon ik wel duwen op de pedalen, maar minder goed trekken.
Ten tweede: ik reed af en toe op een soort karrensporen en zelfs dwars door graslanden.

do 1/8
Hoe gaat het nu met de achillespezen?
 's Morgens, als ik wakker word en opsta, heb ik er het meeste last van. Dan zijn ze wat stijf en gevoelig. Maar niet pijnlijk. Gedurende het eerste uurtje zakt het weg en heb ik de rest van de dag geen last. Ik kan er gelukkig ook weer rustig mee hardlopen, waarbij ik uiteraard goed dien te "luisteren" naar de pezen.
's Morgens hardlopen is dus geen optie. Maar dat vind ik als anti-ochtendmens niet zo'n probleem.
Voor José, Robin en Kane is het ook prettiger wanneer ik einde middag of 's avonds ga sporten.
Dan hebben we ons uitje er meestal opzitten en wordt er alleen nog maar gespeeld, gezwommen, gelezen, etc. Kortom, ik ga sporten, wanneer iedereen even lekker z'n eigen gang gaat.

Vanavond na een lange stranddag heb ik weer een rondje gelopen. Het ging heerlijk en zonder last. Ik heb ruim 11 km gelopen in 54 minuten. Voor het eerst sinds tijden (zo voelt dat dan) weer eens > 10 km gelopen en bijna een uur.
Wat maakt nou dat het nu wél gaat?
- de rust van de afgelopen weken ( zelfs 2 weken helemaal niet lopen)
- een zachte ondergrond (ik kan hier op egale bospaden lopen)
- een rustig tempo (12 km/u)
- de voor de vakantie gekochte hakverhogingen (hoop ik)

za 3/8
Tja, het blijft "gewoon" prachtig om in de Vendée te fietsen. Vandaag weer 43 km getrapt.

zo 4/8
En weer gelopen: ruim 10 km in 51'. Het was warm, maar ik liep in het bos en daar was meer dan genoeg schaduw.  Pas toen ik het laatste stukje over de weg terug naar de camping liep, merkte ik de warmte pas echt goed op. En zo kom ik in deze week zowaar weer over de 30 km grens heen, iets wat me al 6 weken niet meer was gelukt. M'n beoogde standaard aantal kilometers is 50 à 60: ik ben over de helft. Twee keer heb ik 2 minuten aangezet, nieuwsgierig als ik was of dat kon. Dat ging prima!

Weekopbrengst week 31:
- fietsen:  85,0 km in 2x (42,5 km p.x)
- lopen:    30,3 km in 3x (10,1 km p.x)

2 opmerkingen: