Pagina's

donderdag 25 april 2013

Opnieuw beginnen

Uithuilen en opnieuw beginnen.

Gisteren kreek ik te horen dat ik weer rustig mag opbouwen. En wat is er dan voor een hardloper mooier om dat op nieuwe schoenen te doen?
Vanmiddag werd ik gebeld door Intersport Veldhuis dat de bestelde New Balance 890 v3 binnen waren gekomen. Ik ben meteen op m'n fiets gesprongen om ze te proberen.
Eenmaal aan, wilde ik ze bij-wijze-van-spreken niet meer uitdoen. Ze zaten lekker en ik besloot ze mee te nemen. Het doel was om op deze schoenen in oktober de marathon te gaan lopen. Wie weet ...
Vanavond heb ik ze op de baan ingelopen. Ik liep rustig heen. Op het programma stond 5*200m (p=200m) 5*400m (p=200m) sp=400m. Na 4*200m stopte ik ermee, uit voorzorg. Aan de kant de rest van de training over mijn situatie staan kletsen en toen teruggelopen naar huis. De schoenen zaten en liepen lekker.

Wat heb ik zoal besproken met m'n trainer besproken?
Ik ga het in het begin gewoon van week tot week bekijken wat ik qua km's aankan en wil uiteindelijk met relatief extensieve trainingen richting marathon trainen. Het liefst in 2013 nog, en anders maar in 2014.
Hopelijk zal ik op redelijk korte termijn weer 3 à 4x per week kunnen lopen.
Bij 3x in de week lopen kan ik er een keer fietsen in de week bij doen. Zo pak ik wat duurwerk en kracht.  Verder 'moet' ik 5x per week hardlopen lekker uit m'n hoofd zetten. Dat hoeft alleen maar in een marathonspecifieke fase  (de laatste 12 weken voor een marathon).
Wanneer ik 4x per week lopen weer aankan, wil ik 2x op de baan lopen (dinsdag en donderdag) en dan 2x een (wissel)duurloop in 13,0 à 13,5 km per uur: een op zaterdagochtend en een op zondagavond. En de andere dagen (maandag, woensdag en vrijdag zijn wat lopen betreft rustdagen. Dus óók niet op woensdagochtend even lekker een kort rondje uitlopen in 11 km per uur. Want ... wat voegt dat toe?
Zowel mijn trainer als ik hebben de indruk dat ik echt wel bewust met het lopen bezig bent en naar m'n lichaam luister. Dat moet ik vooral scherp blijven doen. En na een wedstrijd extra goed de rustbehoefte in de gaten houden. Want, zoals Erik al schreef in zijn stukje vorm-komt-weer-in-beeld-deel-2 "heel blijven staat op nr. 1, 2 en 3!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten